Otoimmün Hepatit Nedenleri, Tedavi Yöntemleri ve Bitkisel Kürler

Kişilerde otoimmün hepatit teşhisi konulmakta olan bir kişinin bu hastalığın bağışıklık sisteminden kaynaklandığını biliyor olması gerekmektedir. Kişilerin bağışıklık sisteminin karaciğerini tanımaması sonucunda karaciğere saldırması neticesinde oluşan bir hastalık olmaktadır.

Otoimmün Hepatit

Otoimmun Hepatit

Doktor tarafından otoimmun hepatit tanısı konulan bir kişilerin bu rahatsızlığın kişilerin bağışıklık sisteminin her zaman için mikroptan koruması amacıyla vücuda mikrop girmesi neticesinde kişilerin bu mikroplara saldırarak yok etmesi ile görevlidir. Eğer ki bağışıklık sisteminiz sizlerin karaciğerinize saldırması sonucunda ortaya çıkacak olan otoimmun hepatit hastalığı oluşacaktır.

Hastalığın tam olarak neden kaynaklandığı bilinmektedir. İki türlü otoimmün hepatit türü bulunmaktadır. İlki çok yaygın olarak 15 ile 40 yaş arasında ki kadınları etkilemektedir. İkincisi ise çok yaygın olmasa da 2 ile 14 yaş arasındaki kadınları etkilemektedir. Kişilerde tam olarak hastalığın nedeni bilinmese de bir takım doktorlar genlerden kaynaklanabiliyor olduğu düşüncesi içerisinde hem fikir olmaktadır. Kullanılan bir takım ilaçlar, kişinin viral hepatit hastalığını yaşaması, kızamık enfeksiyonu gibi hastalıklar geçirmesi de bu rahatsızlığın oluşmasında etkili olması ile bilinmektedir. Özellikle de bazı kişilerde bu durum stres altında olan kişilerde daha çok görülmektedir. Kişilerin psikolojik olarak etkilenmesi hastalığın oluşmasında etki etmektedir. Kişilerde karaciğer sirozunun gelişmesine neden olabilecek bir durum olacağı gibi aynı zamanda da insanlarda karaciğer yetmezliğinin oluşmasına da sebebiyet verecek bir durum olmaktadır. Bağışıklık sistemi yabancı gördüğü karaciğer hücrelerini tamir etmek ve vücuttan atmak amacıyla karaciğer hücrelerine saldırmaya başlayacaktır.

Bağışıklık sistemi tarafından antikorlar üretilmesi sonucunda karaciğer yabancı bir madde olarak bağışıklık sistemi tarafından görülmesi sonucunda, bunun yok olması nedeniyle yanlışlıkla saldıracak olan bağışıklık sistemi karaciğerde ciddi tahribata yol açacaktır. 

Belirtileri

Belirtileri arasında ilk olarak kişilerde hafif ile çok şiddetli olan ağrılar meydana gelmektedir. Bu ağrının şiddeti kişiden kişiye göre değişiklik göstermektedir. Erken otoimmun hepatit hastalığı yaşamakta olanlar kişilerde sıklıkla bu belirtiler olmaz. Yavaş bir şekilde gelişecek olan belirtiler giderek artacaktır. Yavaş bir şekilde zaman içerisinde belirtiler gelişecektir. Karaciğerde büyüme meydana gelecektir. Buna hepatomegali denmektedir. Kişilerin kan damarlarında deriden görülmekte olan anormallikler meydana gelecektir. Birçok karaciğer büyümesi sonucunda kişilerde karın şişliği ortaya çıkar. Kişi ne kadar su içerse içsin idrarı her zaman için koyu renkte olacaktır. Soluk renkte dışkı da belirtileri arasındadır. Kişilerde gelişen sarılık nedeniyle insanların ciltlerinde ve de gözlerinden sararma görülür. Kaşıntı görülen belirtiler arasındadır. Bunun nedenleri arasında kişilerde safra birikiminden kaynaklanmaktadır. Çoğu kişi dinlenmesine rağmen geçmek bilmeyen yorgunluk gözlemlenecektir. Kişiler aç kalsa bile iştah kaybı sorunu her zaman için olacaktır. Mide bulantısı kişilerde sık karşılaşmakta olan ve bunun sonucunda da kusma meydana gelir. Karın rahatsızlıkları, karın ağrısı ve bağırsaklarda sorunlar görüleceği gibi bazı kişilerde eklem ağrısı da olmaktadır.

Tedavisi

Kişiye tanı konulabilmesi amacıyla yapılacak olan kan testleri ve idrar testleri sonucunda ortaya çıkacaktır. Tedavisi günümüzde hastalığın ilerlemesini engellemek amacıyla tedavisi uygulanacaktır. Hastalığın süresi ilerlemiş olan kişilerde tedavi daha güç olmaktadır. Kişi beslenme kriterlerini her zaman için değiştirmeli ve diyet uygulamalıdır. Karaciğere zararlı gelecek olan gıdalardan uzak durması gerekmektedir. Tedavi en az üç yıl sürecektir. Bu kişilerin bağışıklık sistemini zayıflatmak ve saldırmasını durdurmak amacıyla immunosupresan ilaçlar reçete edilmesi gerekmektedir. Bu sayede kişilerde ki bağışıklık sisteminin saldırmasını durduracaktır. Fakat bu ilaçlar daha sonradan vücudunuzun alacak olduğu enfeksiyonlarla mücadele edecek bağışıklık sisteminize zarar verebilir. Korkikosteroidler doğrudan karaciğer inflamasyonunu tedavi edebilir. Bazı kişiler hastalığın tedavisi yapılığı zamanlarda bunun tekrar edilmemesi amacıyla bu ömür boyunca kortikosteroidler kullanması gerekebilir. Bunun bir takım yan etkileri olabilir. Çok ilerleyen kişilerde ise karaciğer nakli yapılmaktadır. Canlı vericiden ya da kadavradan alınan uyumlu karaciğer ile kişiler sağlıklı yaşamaktadır. 

Beslenme

Karaciğer hastalıklarına her zaman için enginar ve kereviz çok iyi gelmektedir. Kişiler her zaman otoimmun hepatit teşhisi konulduğu zaman hastalığın ilerlemesini durdurmak amacıyla, karaciğer yetmezliğine neden olmaması amacıyla kereviz ve enginar tüketmesi gerekmektedir.

Ayrıca sigara tüketiminden uzak durmalı, alkol asla kullanmamalıdır. Ayrıca kişiler bilinçsiz bir şekilde ilaç tüketiminden de kaçınmalıdır.

Kereviz Suyu

  • 350 gram kereviz;
  • 250 gram klorsuz su.

Yapacak olduğunuz bu kür için sizlerde klorsuz su kullanmalı ve ayrıca kullanacak olduğunuz kerevizlerin haşlanma süresinde çok dikkat etmeniz gerekmektedir. Kaynamakta olan klorsuz suyun içerisine 350 gram kereviz atarak tam olarak 7 dakika boyunca kısık ateşte olacak şekilde haşlayın. Bu karşımı öğlen yemeklerden önce ve akşam yemekten 30 dakika önce aç karnına içmelisiniz. Her defasında tekrardan hazırlamanız sağlığınız açısından önemlidir.

Enginar Suyu

  • 5 tane kurutulmuş enginar yaprağı;
  • 250 gram klorsuz su.

Karaciğer sağlığı açısından enginar çok faydalı olması ile bilinmektedir. Sizlerde karaciğer sorunu yaşamaktaysanız o zaman enginar suyu içmelisiniz. Günde 3 defa aç karnına içmeniz tavsiye edilmektedir. 5 tane güneş ışığında kurutulmuş enginar yaprakları 250 gram kaynamakta olan suyun içerisine atılarak 10 dakika boyunca kısık ateşte kaynatılır. Ocağın altı kapatılır. Ilıması beklenir. Ilık bir şekilde her gün içmeniz gerekmektedir.

Kaynaklar



Kullanıcı Yorumları ve Oyları

1 yıldız2 yıldız3 yıldız4 yıldız5 yıldız (Sizin oyunuz ilk olsun)
Loading...
Yorum ekle