Karaciğerde Toksik Birikmesi ve Atılma Yöntemleri

Karaciğer kirli kanın süzülerek temizlenmesinden, zararlı toksinlerin atılmasından sorumludur. Eğer ki bu toksinler çok fazla olması durumunda normal çalışamayacak, toksinleri atamayacaktır.

Karaciğerde Toksin 

Karaciğer, vücuda gitmiş olan yabancı ve zararlı maddelerin vücutta kalmaması ve dışarıya atılmasında filtre görevi yapan bir organdır. Yararlı maddelerin vücutta kalmasını ve zararlı maddelerin etkisiz hale gelmesi ile görevlidir. Kişilerin hem fiziksel aktiviteleri açısından hem de ruhsal açıdan önemli olan A, D, E ve K vitaminlerini depolamaktadır. Vücudumuza giren yabancı ve de zararlı olan maddelerin temizlenmesinden sorumlu olmasına rağmen eğer ki vücuda alınan toksik madde çok fazla olması durumunda karaciğerin çalışmasında sorun olacaktır. Bu durumda kişilerin sağlıklarını derinden etkiler. Karaciğer kendisini temizleme yeteneğine sahip olmasına rağmen, aşırı toksik maddeler ile yüklenmesi durumunda uygun bir şekilde çalışamayacaktır. İlaç, alkol ya da diğer toksinler karaciğer hasarının oluşmasına neden olacak patogenezi, bağışıklık sisteminin azalmasına sebep olacak hücrelerin doğrudan etkilenmesine neden olur. 

Karaciğer tarafından vücudun almış olduğu kimyasalların temizlenmesinde ve kan dolaşımına engel olacak toksinlerin atılmasında böbreklerin atamadığı kimyasal maddeleri atmak konusunda işleve sahiptir. Düzenli olarak asetaminofen ilaç kullanan kişiler eğer ki alkol tüketmesi durumunda bu sonuçta meydana gelecek olan toksinleri karaciğer temizlemekte zorlanacaktır. Çok fazla toksin birikmesi durumunda karaciğer hızlı bir şekilde çalışmasını durduracaktır.

Toksinler vücuttan ayrılmayacak olması sebebiyle bu organ üzerinde bir yağ dokusu oluşacaktır. Özellikle de kilolu olan kişilerde bu durum sıklıkla görülmektedir. 

Toksinlerin Birikimi

Karaciğer halsiz kalacaktır. Bunun sonucunda kişilerin fonksiyonlarında azalma görülecektir. Kişilerde sıklıkla toksin birikmesi sonucunda bir takım belirtiler görülmektedir.

  • Kişi kendisini sürekli olarak yorgun hissedecektir;
  • Ruhsal durumunda değişiklikler;
  • Uyuşukluk;
  • Baş ağrısı;
  • Kronik eklem ve kas ağrısı;
  • Aşırı terleme;
  • Sindirimde zorluk;
  • Alerjiler;
  • Akne ve ciltte bozukluklar;
  • Sürekli gaz; Kaygı oluşumu;
  • Kişinin depresyona girmesi;
  • Hormonal dengesizlikler;
  • Şişlik;
  • Karın ağrısı;
  • Kabızlık;
  • İdrar renginde koyulu.

Kişiler yedikleri sonrasında ciddi bir ağırlık ve yorgunluk hissedecektir. Bu durumda mide spazmları sıklıkla yaşamaları söz konusu olur. Midesinde ekşime, sindirim sisteminde zorlanma, birçok kişide ishal görülmektedir. Aniden iştah kaybı olacağı için normal öğünlerde yediklerini artık tüketemeyecektir. Özellikle de bacaklarında ödemler olacaktır. Sarı bir cilt ve göz rengine kişi sahip olur. Bilirubin adı verilen maddenin birikmesi sonucunda meydana gelecektir.

Toksin Atılması

Karaciğerinizde toksin birikmesi sonucunda karaciğer temizliği yapmanız gerekmektedir. Karaciğer toksinlerini atmak istiyorsanız alkol, zararlı ilaçların kullanımı, konserve gıdalardan uzak durmanız gerekmektedir. Temizleme işlemine başlamadan 2 gün boyunca sadece sebze ve meyve tüketmelisiniz. Baharatlı yiyecekler, yüksek protein içeren etler, Beyaz ekmek, çiğ et, çiğ balık, ürünlerinin karaciğere zarar vermesi ile bilinmektedir. Karaciğerinizi yoracak herhangi bir yiyecekten uzak duracağınız 5 günlük yapacağınız karaciğer temizleme diyeti ve günde en az 2 litre klorsuz su tüketmeniz sonucunda karaciğeriniz kendisini temizleyecektir.

Ayrıca egzersizinde karaciğer temizlenmesinde ayrı bir önemi olmaktadır. 

Limon: karaciğer detoksifikasyonu ilk olarak sabah uyandığınız zaman içecek olduğunuz 1 bardak saf katkısız limon suyu ile başlamaktadır. Limon içerisinde bulunan C vitamini sayesinde antioksidan özelliğine sahip olduğundan karaciğer enzim üretimi yapmaktadır. Kafeinli ürünler tüketmek yerine sizlerde tercihinizi limon suyundan yana yapmalısınız.

Sarımsak: Doğal olan antibiyotik bir sebze olmaktadır. Çiğ olarak tüketmeniz önemlidir. Bağışıklık sistemini güçlendirecek antibakteriyel ve antiviral etkiye sahip olmaktadır. Sarımsağın içerisinde bulunan allisin ve selenyum karaciğerin koruyacak olan maddeleri içermektedir. Yemeklerinize de koyabilirsiniz.

Greyfurt: Karaciğerinde toksin birikmesi sonucunda aşırı yağlanan kişilerin antioksidan bakımından çok zengin olan ve karaciğer enzimlerinin üretiminde önemli yol oynamakta olan greyfurt tüketmelidir.

Yeşil çay: Gün içerisinde içecek olduğunuz ve sağlık açısından çok faydalı olan bir içecek olmaktadır. Toksinleri yok olmasında antioksidan özelliği sayesinde yeşil çay çok faydalı olmaktadır. Zararlı maddelerin birikmesini önleyecek ve karaciğerin temizlemekte zorlandığı toksinleri temizleyecektir.

Pancar: Karaciğer sorunları yaşamakta olan kişilerin pancar suyu içmesi içerisinde bulunan vitaminler, mineraller ve doğal antioksidan olması nedeniyle kandan ve karaciğerden toksinlerin atılmasını sağlayacaktır.



Kullanıcı Yorumları ve Oyları

1 yıldız2 yıldız3 yıldız4 yıldız5 yıldız (Sizin oyunuz ilk olsun)
Loading...
Yorum ekle